Dati click pe butoanele de mai jos pentru detalii aditionale.

Grupe
Zone de invatare
Structura unei zile

Program  |   Activități opționale  |  Activități extrașcolare

Curriculum Little Learners Nursery

Sase arii de invatare pentru dezvoltarea copiilor pe toate planurile

La noi, limba engleza este vorbita pe tot parcursul zilei, urmarind programa educationala britanica Early Years Foundation Stage/Etapa de baza pentru educatie timpurie, programa adresata copiilor cu varsta cuprinsa intre 0-5 ani.

Principiile EYFS ghideaza activitatea tuturor educatorilor și sunt grupate în patru teme distincte, dar complementare:

  • Copilul este unic / A unique child
  • Relatii Pozitive / Positive Relationships
  • Medii Propice / Enabling Environments
  • Invatare si Dezvoltare / Learning and Development

Există șase domenii de învățare și dezvoltare pe care le folosim atunci când facem observatiile, evaluarile și planificarile pentru nevoile individuale ale copilului dumneavoastră. Acestea se reflecta în călătoria de învățare a copilului și in planificarea personalizata.

Aceste domenii de învățare și dezvoltare ne permit sa motivam constant copilul dumneavoastră si sa-l ajutam sa se dezvolte si sa reuseasca.

Cele sase arii de invatare

Dezvoltarea personala, sociala si emotionala: cat de increzatori sunt copiii, cum isi fac prieteni, cum impart lucrurile lor si modul in care isi gestioneaza emotiile si sentimentele.

Dezvoltarea fizica: cum se mișcă copilul dumneavoastră și cum isi folosește abilitatile motrice grosiere si fine, cum poate gestiona auto-ingrijirea independenta și învața despre un stil de viata sanatos.

Dezvoltarea comunicarii, limbajului si alfabetizarii: cum ascultă copilul dumneavoastră și cat isi poate mentine atentia, daca înțelege ceea ce i se spune, cum comunică cu ceilalti și si cum isi dezvoltă vocabularul. Modul în care copilul dumneavoastră se bucură de cărți și lectură, învață să scrie și începe să exploreze literele si elemente de fonetica.

Matematică: cum învață copilul dumneavoastră sa numere, despre măsuri, capacități, spațiu, forme și recunoaște trecerea timpului.

Ințelegerea lumii inconjuratoare: modul în care copilul dumneavoastră afla despre natura și lumea din jurul lui, vorbește despre oameni și comunitătile locale, învață despre diferențe și asemănări, despre evenimentele culturale si religioase din viata lor si a celorlalti.

Dezvoltarea creativa: bucuria copiilor de a fi creativi, folosind culori pentru a se exprima, cântece si dansuri. Copiii vor invata cum să utilizeze resursele în moduri diferite, vor folosi o varietate de instrumente și materiale pentru a explora mediul inconjurator, iar cu sprijin din partea adulților vor învață tehnici, astfel ca aceasta sa poata fi folosita ca un mijloc eficient de exprimare.